Porážka a zpracování masa
V provozu je ročně poraženo přibližně 11 000 kusů hovězího dobytka, přičemž 97 % zvířat je kategorie „Mladý býk“. Dále je zde poraženo přibližně 14 000 kusů prasat a téměř 3 000 kusů jehňat a ovcí (více než 80 % jehňat).
Podnik se specializuje na porážku „Mladých býků“ (býků ve věku od 12 do 24 měsíců věku) masných plemen a kříženců masných plemen. Tato specializace a výběr se odráží v průměrné hmotnosti jatečně upravených těl, která se pohybuje na úrovni 420 kg. Zvířata jsou nakupována z území celé České republiky. Nákup probíhá v mase na základě zatřídění do obchodních tříd dle systému SEUROP. Další kategorie skotu jsou nakupovány a poráženy pouze okrajově na základě požadavku odběratele (jalovice, voli, telata, mladý skot).
Také pro produkci vepřového masa si vybíráme kvalitní zvířata. Veškerá porážená prasata mají původ v České republice a jsou dodávána pouze ze dvou vybraných farem. Jedna farma dodává standardní jatečné hybridy, druhá farma pak prasata plemene Přeštické černostrakaté.
Jako jeden z mála jateckých provozů porážíme celoročně také ovce a jehňata. Převážná část objemu roční produkce je však poražena sezónně v období před Velikonocemi.
Ceník nákupu jatečných zvířat najdete zde.