Odborníci ochutnávali skoro padesát výrobků PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Úterý, 20. červenec 2010 09:18

Hradecký deník - 14.07.2010

hradecky.denik.cz/zpravy_region/potravinari_regionalni_potraviny_20100713.html

 

Odborníci ochutnávali skoro padesát výrobků

Hradec Králové – Kvalitu, nápad a hlavně přítomnost českých surovin, to zajímalo devět členů odborné poroty při posuzování celkem 46 výrobků královéhradeckých potravinářů.

14.7.2010 8:02

Ti nejlepší dostanou na svůj výrobek logo Regionální potraviny, diplom a do konce listopadu si budou užívat propagace a reklamy, kterou jim bude pořádající Regionální agrární komora královéhradeckého kraje zajišťovat. Soutěž o nejlepší regionální potravinu se letos konala poprvé, narozdíl od Potravináře královéhradeckého kraje, který už oslaví pátý ročník a kde výrobky posuzuje spotřebitel.

„Oceněným výrobcům to zcela jistě přináší výhody, svědčí o tom i fakt, že se do soutěže hlásí opakovaně,“ uvedl Jaroslav Vojtěch, předseda regionální komory.

Porotci výrobky roztřídili do šesti kategorií. Ve skupině zboží vyrobeného z mléka zvítězil Jogurt řeckého typu společnosti Bohemilk, v kategorii masa vyhrála Selská paštika Toro z Chovservisu, mezi pekařskými a cukrářskými výrobky nejvíce zaujaly Hradecké pralinky z Cukrářství u Rudolfa, z nápojů byl nejlepší jablečný mošt z Podorlické sodovkárny.

Kategorie ovoce a zeleniny měla svého vítěze v kysaném zelí z ZD Podchlumí a za všechny ostatní nezařazené potraviny na první příčku dosáhl med s mateří kašičkou od Milana Plevy.

Aktualizováno Čtvrtek, 22. červenec 2010 08:46